De dierenkliniek: alle medische expertises verzameld

Over ons
Het belang van de dierenarts

In Nederland zijn er ongeveer 4400 dierenartsen werkzaam en bestaan er circa 1200 dierenklinieken. Dierenartsen in ons land hebben een groot 'klantenbestand', want ze dragen zorg voor de in totaal zo'n 35 miljoen huisdieren (met name katten en honden) die er in Nederland gehouden worden. Maar daarbij zorgen ze ook voor de ruim 105 miljoen pluimveedieren (kippen, eenden, kalkoenen) en zo'n 17 miljoen veedieren (varkens, koeien, schapen, paarden). <br/><br/>Wilt u meer weten over wat dierenartsen voor werkzaamheden uitvoeren en wat het belang van hun werk is? Dan bent u op deze website op de juiste plek aanbeland. In dit blog leest u alles over het werk, de belevenissen en het belang van het beroep dierenarts!<br/>

Zoeken
Categorieën

De dierenkliniek: alle medische expertises verzameld

6 mei 2020
 Categorieën: Dierenartsen, Blog


Als ook u het trotse baasje bent van een dier, dan weet u ongetwijfeld welke belangrijke plaats dit inneemt in uw leven. En net daarom omringt u het beestje graag met de best mogelijke zorgen, uiteraard ook op medisch vlak. Een goede dierenarts is daarbij noodzakelijk. Niet alleen voor de periodieke controles en vaccinaties, maar ook in geval van ziekte of een ongeval. In dit laatste geval is snelle en professionele medische zorg van het grootste belang.

Eén adres, meerdere specialisaties
Zonder twijfel het grootste voordeel aan het bezoeken van een dierenkliniek als Dierenartsen Centrum Heerlen, is dat u op één enkele plaats terecht kan voor alle medische handelingen en behandelingen. Van de standaardcontroles tot complexe chirurgische ingrepen, een team van experten staat steeds paraat. De diergeneeskunde is complex, niet alleen door de diversiteit aan ziektes en aandoeningen, maar ook omwille van het feit dat iedere diersoort een eigen en specifieke benadering vereist. In de kliniek vind u hoog opgeleide en uiterst bekwame dierenartsen binnen verschillende disciplines en specialisaties. Uw dier is dus steeds goed omringd.
Vaak denken mensen dat een bezoek hier alleen maar kan in geval van ernstige ziekte of bij nood aan een chirurgische ingreep, niets is echter minder waar. Ook voor de standaardbehandelingen en inentingen is uw dier meer dan welkom. Komt er tijdens deze consultaties een aandoening aan het licht, dan hoeft u niet meer verder te zoeken naar gespecialiseerde medische hulp en kan de behandeling onmiddellijk opgestart worden. Behandeling, eventuele ingreep en aangepaste nazorg kunnen allemaal op hetzelfde adres gebeuren. In principe is het aangewezen om van de dierenartsen van de kliniek uw vaste dierenartsen te maken. Zo leren zij uw dier kennen en kunnen zij in geval van nood de situaties sneller inschatten omwille van de voorkennis.

24/7 wachtdienst
Niemand kan voorspellen of en wanneer uw dier ziek zal worden of dringende medische hulp zal nodig hebben. Een dierenkliniek biedt een 24/7 wachtdienst aan waardoor u steeds op gepaste medische hulp kunt rekenen. Bij milde ziekte kan de dierenarts u telefonisch advies geven over de te nemen maatregelen, is de situatie ernstiger dan kunt u onmiddellijk terecht in de kliniek. Op eender wel moment van de dag of de nacht zal uw dier onmiddellijk onderzocht worden en zal reeds gestart worden met het toedienen van de eerste zorgen. Afhankelijk van de ernst kan door de wachtdoende dierenarts ook een collega opgeroepen als de toestand van uw dier dit zou vereisen. Alvast een geruststellende gedachte voor u als baasje dat uw dier eender wanneer in goede handen is en de best mogelijke zorgen krijgt toegediend.